Jeżeli przepadacie Państwo za krewetkami i szparagami, to mamy dla was świetną propozycję na przekąskę! Do przygotowanie będzie nam potrzebnych zaledwie kilka rzeczy, a oto i one: 50dag szparagów, puszka krewetek, pół szklanki majonezu, dwie łyżki gęstej śmietany, dwie łyżki kaparów, łyżka musztardy stołowej, kurkuma, pieprz ziołowy i sól. Sposób przygotowania jest równie prosty, jak mało rzeczy jest nam potrzebnych do przygotowania tej niesamowicie smacznej przekąski. Szparagi obieramy i gotujemy, uważajmy by niebyły za miękkie. Odcedzamy szparagi i studzimy, później kroimy je na trzy centymetrowe odcinki. Krewetki odsączamy. Następnie majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą, łyżeczką kukurydzy i ziołowym pieprzem. Ostatnim już krokiem, jest wymieszanie szparagów z krewetkami, polewamy wszystko sosem i posypujemy kaparami – choć jeśli ktoś za nimi nie przepada – nie musi ich dodawać. Można użyć świeżej bazylii lub innych ziół, które nam odpowiadają. Bowiem każdy z nas ma inny gust i inne poczucie smaku. Przygotujcie pyszne szparagi z krewetkami, na przekąskę podczas spotkania ze znajomymi, smacznego!