Kotlet schabowy jest najczęściej podawanym mięsem na niedzielne obiady, ale także na specjalne okazje. Nic w tym dziwnego jest on bardzo smaczny, na pewno przypadł do gustu większości. Niektórzy maja jednak spore problemy z przygotowaniem tradycyjnego kotleta schabowego. Te problemy dotyczą oczywiście kolejności przygotowywania. O tym, że trzeba go rozbić, to każdy wie, ale nie każdy stosuje się do kolejności namaczania go. Najpierw powinniśmy obtoczyć kotlet w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ważne też jest, aby smażyć go na rozgrzanym oleju, kiedy olej jest zbyt chłodny, panierka może się rozpłynąć. Kotlet po staropolsku oczywiście podawany jest z pieczarkami, czasami z serem. Najlepiej wcześniej usmażyć pieczarki z cebulką. Są 2 możliwości podania tego posiłku. Ser z pieczarkami może być na wierzchu ułożony, ale można także pod panierką go ulokować. Wszystko zależy od tego, jak, kto woli je jeść. Oczywiście ser się wspaniale rozpłynie a pieczarki będą wspaniale mięciutkie.

www.naszawitryna.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here