Wielu z nas, gotując, obawia się eksperymentów z przyprawami i stawia przede wszystkim na klasyczne rozwiązania. Decydujemy się więc na przyprawianie z pomocą soli i pieprzu, czasem dodajemy odrobinę czosnku i to wszystko. A jeśli nie, to zazwyczaj korzystamy z gotowych mieszanek, nie wnikając w to, co się w nich znajduje. A zdecydowanie lepszym wyjściem z sytuacji jest korzystanie z własnego zestawu przypraw i korzystanie z nich w takiej ilości, jaka jest potrzebna. Przypraw, nawet tych najbardziej egzotycznych z całą pewnością nie należy się bać, ponieważ… one nie gryzą. Warto więc kupić choćby te podstawowe takie, jak papryka słodka i ostra, majeranek, tymianek, curry, czy też zioła prowansalskie, a następnie skosztować każdej z nich i próbować je dodać do różnego rodzaju potrwa. Pierwsze próby mogą być nieudane, jednakże kolejne na pewno się powiodą i warto o tym na pewno pamiętać. Możliwości kulinarne, jakie dają przyprawy są spore, więc nie możemy się ich z całą pewnością obawiać, bo stosując je w rozsądny sposób, na pewno osiągniemy pełen sukces w działaniach.

www.insult.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here